TALVIOHJELMAT

TERVETULOA TUTUSTUMAAN HEVOS- HUSKY- JA POROTILAAMME

Tilamme ystävälliset ja iloiset alaskan- ja siperianhuskyt, alaskanmalamuutit, suomenhevoset ja porot sekä muu talon väki odottavat innokkaina vierailuanne.

Lue koko teksti...

REKIKOIRAOHJELMAT

Kuutamo ja revontuliretki -Yöretki koiravaljakolla

Tunnelmallinen n. 10 km:n koiravaljakkoretki kaamosajan kauniiseen luontoon alkakoon. Safarilla on hyvä mahdollisuus ihailla revontulia sekä tähtitaivasta, sillä opas ajaa valjakkoa. Matkan jälkeen nautitaan kammilla kuumaa mehua ja suolaisia tai makeita lettuja.

Lue koko teksti...

VARAA TÄSTÄ!

Vauhdin hurmaa - oppaan kyydissä rekikoirien vauhdista nauttien 2 km huskykyyditys

Vauhdikas rekikoirakyyditys oppaan ajamana. Rekeen mahtuu perhe 2 aikuista ja kaksi pientä lasta. Ajon jälkeen nautitaan lämmintä mehua ja keksiä.

Lue koko teksti...

VARAA TÄSTÄ!

Husky Luuppi - Koiravaljakkosafari noin 6 km

Opastettu tutustuminen tilaan, minkä jälkeen opas kertoo miten koiravaljakolla ajetaan. Vauhdikas 6 km:n koiravaljakkosafari alkakoon kauniissa talvisessa maisemassa. Kaksi henkilöä / koiravaljakko, puolessa
välissä matkaa mahdollista vaihtaa kuskia, jotta molemmat pääsevät kokemaan valjakon ajamisen riemua.

Lue koko teksti...

VARAA TÄSTÄ!

Arctic Husky Circle - Huskysafari noin 8 km

Opastettu tilaan tutustuminen, jonka jälkeen opas kertoo, miten koiravaljakolla ajetaan. Vauhdikas 8 km:n koiravaljakkosafari alkakoon kauniissa talvisessa maisemassa. Kaksi henkilöä/koiravaljakko, puolessa välissä matkaa mahdollista vaihtaa kuskia, jotta molemmat pääsevät kokemaan valjakon ajamisen riemua.

Lue koko teksti...

VARAA TÄSTÄ!

Maahisen polku - puolen päivän koiravaljakkosafari 15-18 km

Opastettu tutustuminen tilaan, jonka jälkeen opas kertoo miten koiravaljakolla ajetaan. Rekikoirasafari kauniissa talvisessa maisemassa koiravaljakolla itse ajaen. Kaksi henkilöä / koiravaljakko, puolessa välissä matkaa mahdollista vaihtaa kuskia, jotta molemmat pääsevät kokemaan valjakon ajamisen riemua.

Lue koko teksti...

VARAA TÄSTÄ!

Tonttujen jäljillä - Kokopäiväretki koiravaljakolla

Opastettu tutustuminen tilaan ja opastus 4-6 huskykoiran käsittelyyn sekä koiravaljakon ajamiseen. Jokainen ajaa itse omaa rekeään. Retkilounas valmistetaan ja syödään tulilla päivän aikana. Ajomatka noin 25-45 km.

Lue koko teksti...

VARAA TÄSTÄ

Metsänpeikko - kahden päivän koiravaljakkosafari

Opastettu tutustuminen tilaan ja ennen lähtöä opastus 4-6 huskykoiran käsittelyyn ja koiravaljakon ajamiseen. Jokainen ajaa itse omaa rekeään. Safarin aikana valmistetaan ja nautitaan lounas päivittäin nuotion loisteessa. Illallinen ja yöpyminen erämaamökissä tai -leirissä. Aamiaisen jälkeen matka jatkuu ja tilalle palaamme iltapäivän aikana. Päivämatka noin 30-55 km.

Lue koko teksti...

VARAA TÄSTÄ!

Pilkkiretki – Yhden päivän huskyohjelma

Opastettu kierros tilallamme ja opastus 4-6 huskykoiran käsittelyyn ja koiravaljakolla ajamiseen. Tämän jälkeen alkaa huskysafari Lapin lumiseen luontoon. Jokainen ajaa itse omaa rekeään. Retkilounas valmistetaan ja syödään tulilla päivän aikana. Ajomatka noin 25–45 km. Noin puolessa välissä matkaa pysähdymme pilkkimään järven jäälle.

Lue koko teksti...

HEVOSOHJELMAT

Maastoratsastustunti

Ohjattu ratsastustunti suomenhevosilla maastossa. Pyrimme järjestämään omat ryhmät niin aloittelijoille kuin kokeneimmille ratsastajille.

Lue koko teksti...

VARAA TÄSTÄ!

Askeleet lumessa - kahden tunnin ratsastusretki

Opastettu tutustuminen tilaan ja ratsastuksen saloihin, jonka jälkeen ratsastusta hevosillamme kauniissa talvisessa maastossa.Soveltuu myös aloittelijoille – kokeneemmille ratsastajille pyrimme järjestämään oman ryhmän.

Lue koko teksti...

VARAA TÄSTÄ!

Revontuliretki jalasten päällä lumiseen metsään -Rekiretki suomenhevosella

Istu rekeen ja rentoudu! Aisakellon kilkattaessa oppaamme ajaa suurta rekeä lumisessa maisemassa. Hyvä tilaisuus nähdä arktista metsää ja tuntea luonnon hiljaisuus. Sään salliessa näemme myös tähtitaivaan ja mahdollisesti revontuletkin.

Lue koko teksti...

VARAA TÄSTÄ!

Kuutamo- ja revontuliretki - Yöretki hevosilla

Opastettu tutustuminen tilaan ja ohjeistus hevosten käsittelystä. Tunnelmallinen ratsastusretki kaamosajan kauniiseen lumiseen luontoon. Hyvä mahdollisuus ihailla tähtitaivasta ja revontulia.

Lue koko teksti...

VARAA TÄSTÄ!

PORO-OHJELMAT

Vasa – puolenkilometrin mittainen poroajelu metsässä

Mukaansatempaava maistiainen rekiajelusta porolla! Retken jälkeen tarjoamme teille kuumaa juomaa kera mettäkakon, perinteisen lappilaisen pikkuleivän.

Lue koko teksti...

Kermikkä – 1,5 km poroajelu metsässä

Koe luonnon hiljaisuus poron kyydissä. Unohda kiireesi ja anna itsesi rentoutua, havainnoi ympäristöä, kuuntele talvisen metsän ääniä ja nauti matkasta. Ohjelman aikana pääset tutustumaan poroihin ja ruokkimaan niitä jäkälällä. Voit myös kokeilla suopunginheittoa puuporoihimme. Samalla kerromme sinulle, miten poroja hoidetaan.

Lue koko teksti...

Vaami – 3 km poroajelu päiväsaikaan

Tervetuloa kiireettömyyden keskelle! Pororekiajelu on äänetön tapa kulkea metsässä. Unohda arjen rutiinit, rentoudu ja anna talvisen metsän äänten johdattaa sinut kokemaan Lapin taika. Koe lumen hehku ja talvisen metsän ainutlaatuiset värit. Ohjelman aikana pääset tutustumaan poroihin lähempää ja ruokkimaan niitä jäkälällä. Kerromme sinulle, miten poroja käsitellään ja mitä poronvuosi tarkoittaa. Samalla voit kokeilla saada puuporon suopungilla kiinni. Ajelun jälkeen suuntaamme kammiin, jossa on tarjolla kuumaa juotavaa ja makkaraa avotulella paistettavaksi.

Lue koko teksti...

Hirvas – 3 km poroajelu yöaikaan

Unohda kiireesi ja koe kaamoksen taika! Hiljaisen pororeen kyydissä voit nauttia kaamosmetsän pimeydestä, ainutlaatuisista valoista ja väreistä, kuulla talvisen metsän äänet. Sään salliessa voit jopa ihastella talviyön valoja ja varjoja, kuun loistetta, tähtien tuiketta ja revontulten leikkiä! Ohjelman aikana pääset tutustumaan poroihin lähempää ja ruokkimaan niitä jäkälällä. Kerromme sinulle, miten poroja käsitellään ja mitä poronvuosi tarkoittaa. Samalla voit kokeilla saada puuporon suopungilla kiinni. Ajelun jälkeen suuntaamme kammiin, jossa on tarjolla kuumaa juotavaa ja makkaraa avotulella paistettavaksi.

Lue koko teksti...

YHDISTETYT OHJELMAT

Talviriemua -Tutustuminen husky- ja hevosohjelmiin

Opastettu tutustuminen tilaan ja eläimiimme. Noin kilometrin mittainen vauhdikas koiravaljakkokyyti oppaamme ajamana. Tämän jälkeen rentoudutaan vällyjen alle hevosreen kyytiin ja kuunnellaan aisakellojen sointuja.

Lue koko teksti...

VARAA TÄSTÄ!

Vauhdin hurmaa ja rentoutumista – rekikyytiä huskeilla ja poroilla

Koe rekikoirien voima ja vauhti oppaamme ajamassa isossa reessä ja nautiskele sitten rentouttavasta porokyydistä Lapin kauniissa luonnossa.

Lue koko teksti...

Kolmen rekiretken reissu – husky-, hevos- ja poroajelu

Opastettu tutustuminen tilaan ja sen eläimiin. Koe oppaan johdolla huskyvaljakon voima noin kilometrin mittaisessa pikalähdössä, suomenhevosten uljaus reen kyydissä, kulkusten kilistessä sekä pororaidon upeus talvisen metsän sykkeessä.

Lue koko teksti...

RENTOUTUMISOHJELMAT

Revontulten jäljillä - rentoudu metsässä

Jätetään hoppuilu ja somemaailma, siirrytään luonnonhelmaan, tuijotellaan tuleen ja loimuihin, nojaillaan puihin, istuskellaan mättäillä, makoillaan riippumatossa tai porontaljan päällä lumipedillä, katsellaan linnunradalle, ihmetellään taivaantulia, kuunnellaan maahisen askelia, uppoudutaan täysin muihin aatoksiin, annetaan ajatusten virrata... ja ennen kaikkea ollaan hiljaa. Avotulen ääressä nautimme pientä iltapalaa.

Kesto: 2–3 tuntia
Ryhmäkoko: 2–8 henkilöä
Aika: 27.11.-31.12.2017 maanantaisin klo 19.30 ja
1.1.-14.4.2018 maanantaisin klo 18.30 Levin Matkailun
edestä
Hinta: 65 € / henkilö
Huom! Emme voi antaa takuita revontulten näkyvyydestä

Lue koko teksti...

Metsola - metsäretki lumikengillä

Opas vie sinut metsäpolkua pitkin kammiin, jossa sinut perehdytetään lumikenkäilyn saloihin ja saat varusteet. Oppaan johdolla mennään metsään, seurataan polkua ja tutustutaan opaskylttien avulla suomalaiseen metsään ja mytologiaan. Jätä ajatuksesi muualle, ole osa luontoa, ole läsnä hetkessä, tämän retken aikana kunnioitamme luontoa ja nautimme hiljaisuudesta. On siis hyvä hetki jättää hektinen aikataulu taakse toviksi.

Kesto: 2–3 tuntia
Ryhmäkoko: 2–20 henkilöä
Aika: maanantaisin klo 12.30 Levin Matkailun edestä
Hinta: 65 € / henkilö

Lue koko teksti...

Shamaanin tarinoilla tulen äärellä

Opas vie sinut metsäpolkua pitkin kammiin. Ole hyvä ja asetu mukavasti porontaljoille kammissa ja anna avotulen virittää sinut maagiseen tunnelmaan. Kuuletko korppien raakkumista, tunturipöllön huhuilua, kuukkelin laulua... liekö nuo ennakkoaavistuksia shamaanin tulosta? Kuulet tarinoita Lapin maailmasta, maahisista, revontulista, luonnosta, vanhoista uskomuksista ja perinteistä. Sopii hyvin ryhmäohjelmaksi! Oletko valmis tarinatuokioon tulen äärelle?

Lue koko teksti...

Luxustelttayö erämaassa metsän keskellä

Tule yöpymään suomalaiseen glamping-telttaan Lapin luontoon! Illalla tutustumme ympäröivän tilan eläimiin ja toimintaan sekä nautimme kotimaisia raaka-aineita kunnioittavan illallisen kammissa. Teltoille saavumme moottorikelkkakyydillä, lisämaksusta ajamme huskyvaljakolla. Teltat sijaitsevat omassa rauhassaan lumen ja metsän keskellä. Yötaivaalla voi nähdä tähtien tuiketta tai jopa revontulien loimua. Yksi teltan julkisivuista on lasia, joten voit ihailla luonnon yöllistä näytöstä teltan lämmöstä. Kuivakäymälä teltan sisätiloissa. Yöretkeen kuuluu ilta- ja aamupala.

Lue koko teksti...